1. Viktigt meddelande: Eldningsförbud i hela länet
Gnosjö kommun logotype

Stöd för föräldrar som separerat

Senast uppdaterad 30 mars 2023

I april startar kursen för dig som har eller ska separera. Den handlar om att ge dig stöd att hjälpa ditt barn att hantera separationen.

Många som separerar har av naturliga orsaker svårigheter att samarbeta och komma överens om sitt eller sina barn. Detta är inte ovanligt men något som påverkar ditt barn i hög grad.

Barn i föräldrars fokus, BiFF, är en kurs i små grupper för föräldrar som ska eller har separerat och som inte kommer överens i frågor som rör gemensamma barn. BiFF är en metod från Rädda barnen som har funnits sen 2005 i olika delar av landet.

Kursen består av tre tillfällen och vi träffas i mellan två och tre timmar på kvällstid. Det finns inget krav på att båda föräldrarna måste medverka. Du kommer träffa föräldrar i en liknande situation och ni får möjlighet att diskutera och ta del av varandras kunskap.

Utbildningen vänder sig till föräldrar i Gislaveds, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo kommuner och hålls på familjecentralen i Värnamo.

Två kurser startar i vår, 17 april och 19 april. Läs mer om kursen och anmäl dig på kommun.varnamo.se/foraldrastodsprogram