Gnosjö kommun logotype

Den här nyheten är äldre än ett år.

En man står mitt i ett kontorsrum framför en datorskärm.

Chans att hyra till reducerat pris

Senast uppdaterad 19 februari 2023

Du som har nystartat företag kan hyra ett kontor genom kommunen. De tre första månaderna är gratis.

Ronny Mattes ska snart flytta ut, kontoret blir ledigt 1 mars. Han har hyrt kontor genom Science Park sen i somras. De första tre månaderna är gratis, därefter ökar hyran stegvis.

För att få hyra kontoret behöver några kriterier vara uppfyllda. Företaget ska vara innovativt, med möjlighet att växa.

En fin möjlighet

– Det är en fantastisk möjlighet! Du har ju inte så mycket inkomst från början när du är nystartad, säger Ronny

Ronny har en bakgrund där han arbetat på Landmann med grillar i 18 år.

– Det började med inköp, sen blev jag platschef och till sist var jag VD. Men på grund av bekymmer med ekonomin blev varumärket sålt. Jag kämpade ända fram till slutet. Jag hade nya finansiärer, men de tyska ägarna sålde hellre och vi gick i konkurs för den skandinaviska marknaden.

Ronny är alltså ingen dununge, utan har haft en lång karriär inom säsongsvaror. Ut ur det tråkiga med konkursen växte det fram idéer om att arbeta med liknande produkter, med ett nytt företag. Han kunde ju järnhandelsbranschen och kände till ett finskt företag som arbetade med det han vill arbeta med. Nu är han agent för Masi, som bland annat tillverkar snöredskap.

Hållbarhet i fokus

– Det är samma kunder, och det är också säsongsvaror. Jag vet hur man arbetar med detta, hur du måste förbereda inför säsongen med att sälja in varor och att under säsongen bland annat se till att kunderna har varor på hyllan. Det är några månaders intensivt arbete. Nu jobbar jag som agent och jag har fått ytterligare ett kontrakt med Biolan, ett finskt företag som har sommarprodukter, med komposter, fritidstoaletter och varor för odling. Jag är så glad för detta för det är jättefina grejer. De har mycket tänk på hållbarhet och hade det redan från starten 1974. Biolan har produkter för en cirkulär ekonomi. Det startade med att de hade kycklingfarm. Det blev mycket gödsel, som de insåg att de skulle kunna sälja i pelletsform. Deras produktion drivs idag till stor del av egna solceller och egen vindkraft. Deras mål är att bli helt koldioxidneutrala inom tio år.

Ronny har anledning att vara nöjd för han har bland annar lyckats få Blomsterlandet som kund till Biolan.

Kunskap, kurs och lokal

– Jag trivs jättebra här på kontoret. Här finns Leader Västra Småland och Science Park. Det är en kanonmöjlighet för ett nystartat företag. Här kan du bolla med andra och här får du mer energi. Jag vet inte om det handlar om disciplin, men jag skulle ha haft svårt att starta upp om jag startat upp hemma.

Ronny är mycket nöjd med att ha haft möjligheten att hyra med reducerad hyra. Han har även gått en marknadsföringskurs i Science Parks regi.

– Det var verkligen superbra att gå kursen. Även om jag arbetat med marknadsföring tidigare, så är allting annorlunda idag. Då var TV-reklam det stora, idag har detta inte samma genomslag. Det är så bra att få hum om det digitala. Det är det som gäller idag!

Kanske är du som läser detta den som precis startat ditt eget företag? Kanske du behöver diskutera hur du utvecklar ditt företag bäst? I så fall är detta en möjlighet du inte får missa. Kontakta Maria Kristiansson, affärsutvecklare på Science Park om du är intresserad.

Hyrestrappa

Kontorsplats månad 1 - 3
kostnadsfritt

Kontorsplats månad 4 - 12
1064 kronor exklusive moms
1330 kronor inklusive moms

Kontorsplats månad 13 - 24
2128 kronor exklusive moms
2660 kronor inklusive moms.

Kontorsplats månad 25 - 36
3191 kronor exklusive moms
3989 kronor exklusive moms.

Kontoret är möblerat, men du använder din egen dator och skärm.