Gnosjö kommun logotype

Kunskapsserie för företagare

Senast uppdaterad 16 februari 2023

För dig som är relativt nystartad i ditt företagande anordnas fyra träffar inom ekonomi och juridik.

Det är Science Park som anordnar träffarna.

– När du förstår ditt företags ekonomi kan du lägga fullt fokus på utveckling av ditt företag. Här får du nycklarna till att skapa ett starkt och lönsamt företag, säger Maria Kristiansson, affärsutvecklare på Science Park i Gnosjö.

Fyra matnyttiga träffar

Under våren avlöses de tidigare kurserna istället av en kunskapsserie som består av föreläsningar och workshops. De kommer handla om hur du kan förbättra dina ekonomi- och juridikkunskaper. Som alltid är det tillfällen att inspireras av andra.

Du deltar utan att det kostar dig något mer än din tid. Tillfällena är på kvällstid för att du lättare ska kunna delta. Sammanlagt består serien av fyra träffar, som är till för nystartade företag och företag som varit i gång i upp till tre år. De fysiska träffarna hålls i Gnosjös, Gislaveds, Värnamos respektive i Vaggeryds kommun.

22 februari i Gnosjö kommun

Först ut är workshopen ”Få förståelse för ditt företags ekonomi”. Magnus Gustafsson, rådgivare på Almi, håller i workshopen. Sista dag att anmäla sig är 15 februari.

Innehåll 22 februari

Workshopen passar dig om du vill ha svar på följande frågor:

  • Varför finns det inte pengar på kontot fast affärerna går bra?
  • Hur förbättrar jag företagets lönsamhet och gör en långsiktig strategi för det?
  • Hur tar jag mitt företag till nästa nivå?

Anmälan senast 15 februari

Anmäl dig på Science Parks webbplats senast 15 februari.

15 mars i Vaggeryd kommun

Del två i serien av träffar hålls i Skillingaryd på Hällstorps bil. Håkan Unbeck, jurist på Science Park, går igenom vad som är av vikt för dig som är nystartad företagare inom avtalsrätt och juridik.

Anmälan senast 9 mars

Anmäl dig på Science Parks webbplats senast 9 mars.

Två återstående workshops

Förutom dessa två träffar blir det en om omvärldsbevakning den 12 april och en den 3 maj om marknadsföring och försäljning. Mer information kommer publiceras på Science Parks webbplats.

Individuell coachning

Science Parks erfarenhet är att utbytet mellan deltagarna är en viktig och uppskattad del av upplägget. Den som vill lägga extra kraft på sitt företags utveckling kan få individuell coaching lokalt på orten av någon av affärsutvecklarna.

Kontaktuppgifter

Affärsutvecklare Science Park
Maria Kristiansson
0370-33 10 05
maria.kristiansson@sciencepark.se