Deltidsbrandmän/kvinnor till Gislaved/Gnosjö kommuner

Är du kvinna eller man med rätta gnistan, båda fötterna på jorden och hjärtat på rätt ställe? Vill du dessutom hjälpa människor på din hemort att känna sig trygga i sin vardag?

Som räddningstjänstpersonal i beredskap (deltidsbrandman) kommer du in i en god gemenskap. Du blir en viktig resurs för samhället och en tillgång i säkerhetsarbetet på ditt jobb. Du larmas ut vid olika akuta nödlägen som bränder, trafikolyckor och andra akuta situationer då liv kan vara i fara. Du kommer genomgå relevant utbildning som ger dig rätt förutsättningar att klara av jobbet.

Vi är måna om mångfald i personalstyrkan och ser gärna att du som kvinna och/eller med utländsk härkomst söker dig till oss.

Våra deltidkårer är utspridda på olika orter

Räddningstjänsten Gislaved-Gnosjö har sammanlagt 7 deltidskårer utöver heltidsstyrkan; Gislaved-Anderstorp, Reftele, Smålandsstenar, Burseryd, Hestra, Gnosjö och Hillerstorp. Vi är även en del i Jönköpings läns nationellt kända räddningstjänstsamverkan, Räddsam F.

Arbetsuppgifter

Arbeta i utryckningsstyrka, delta i utbildnings- och övningsverksamhet, enklare underhåll av materiel och fordon. Du kommer att arbeta tillsammans med andra brandmän under stressade förhållanden, vilket kräver god samarbetsförmåga och social kompetens. Du ska kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ.

Anställningen innebär beredskap var fjärde vecka då du ska kunna infinna dig på räddningsstation inom 6 minuter vid larm. Övnings-verksamhet sker med ca 50 timmar per år företrädesvis kvällstid.

För att trivas i rollen har du samarbetsförmåga, initiativförmåga och är flexibel. Du är positiv, kommunikativ och arbetar utan prestige.

Kvalifikationer

Grundläggande krav:
För att bli deltidsbrandman hos oss ska du:

  • Ha tillstånd från huvudarbetsgivare, krävs vid eventuell anställning.
  • Vara över 18 år.
  • Bo och/eller arbeta i respektive tätort, så att du klarar anspänningstiden på 6 min.
  • Ha fullgod syn och hörsel.
  • Du klarar vårt arbetsprov på rullband, läkarundersökning och kraven på arbets-EKG med godkänt resultat.
  • Du klarar räddningstjänstens lämplighetstester, exempelvis höjd- och klaustrofobiprov.
  • Du har körkort, lägst B, men beredd på att ta C-behörighet  (räddningstjänsten står för visst ekonomiskt bidrag).
  • Du är simkunnig.

Ansökan till deltidsbrandman

Då Gnosjö och Gislaveds kommuner delar räddningstjänst söker du till deltidsbrandman via Gislaveds kommuns tjänst för lediga tjänster.

Ansök till deltidsbrandkvinna / deltidsbrandman Länk till annan webbplats.

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Senast uppdaterad: