Ett antal barn som simmar i en simbassäng.

Simhall och gym öppnar åter upp igen 1 juni

Efter att coronapandemin tvingat simhallen och kommunens gym att hålla stängt det senaste halvåret, är vi nu redo att åter öppna upp verksamheterna.

Från och med den 1 juni öppnas såväl simhallen i Töllstorp som de kommunala gymmen i Gnosjö och Hillerstorp (Hillecenter) igen för allmänheten. Det är glädjande tycker Björn Thorsson som är enhetschef på teknik- och fritidsförvaltningen.

- Det har varit ett stort önskemål från allmänheten om att vi ska öppna. Därför känns det otroligt roligt att vi nu kan slå upp dörrarna för våra invånare, även om det blir med stor försiktighet och anpassade regler, säger Björn Thorsson.

Öppnas med restriktioner och speciella regler

Simhallen och gymmen kommer inte att öppna upp som ”vanligt”. Det pågår fortfarande en allmän smittspridning av coronaviruset. Därför har vi bestämt ett antal regler och restriktioner för att minimera risken för att smittspridning ska ske i lokalerna, berättar Björn Thorsson.

- Det kommer endast få vara ett fåtal personer i simhallen eller gymmen samtidigt, och det säkerställer vi genom att man som gäst i förväg kommer att få boka tid i vårt bokningssystem.

Björn berättar att de i bokningssystemet har lagt upp pass som man bokar in sig på. Tiderna är satta så att de inte krockar med skolverksamhet. Simhallspassen är satta till 1,5 timmar per besök och gympassen till 1 timme per besök.

- Vi har tittat noggrant på hur man gjort i andra kommuner, och planerat för hur vi ska göra det så säkert som möjligt för våra besökare, säger Björn Thorsson.

Senast uppdaterad: