Information om driftstörningar i Vattenledningsnätet

Vattenläckan är nu lokaliserad till centrala Gnosjö, vid Töllstorpsområdet.

En huvudledning för dricksvattnet som förser Töllstorpsområdet med vatten är skadad och kommer att skapa störningar det närmaste dygnet. Det kommer tidvis att finnas vatten i nätet i Töllstorpsområdet men undvik att använda större mängder vatten.

Vatten håller på att fyllas på i centrala delarna av Gnosjö. Man räknar med att det tar hela dagen och fram till kvällen innan det är tillräckligt fyllt.

Vattnet kan vara grumligt och missfärgat och som en försiktighetsåtgärd rekommenderar vi att ni kokar vattnet som används för dryck och livsmedel. Detta gäller för Gnosjö tätort och det gäller allt dricksvatten, även det som hämtas från vattentankar.

Vi ber allmänheten i hela kommunen att vara sparsam med det vattnet som finns och glöm inte stänga kranarna.Gnosjö kommun säkerställer vattenförsörjningen till äldreboenden, förskolor och vårdcentral.

En vattentank för allmänheten kommer att finnas uppställd på Hammargårdens parkeringsplats, Läroverksgatan 2, där finns det möjlighet att hämta dricksvatten fram till kl: 18:00 ikväll. Medtag eget kärl.

Vattentanken kommer att finnas på plats fram till 18.00 och återkommer kl.06.00 torsdag den 8/8.

Simhallen i Töllstorp kommer att hållas stängd under kvällen.


Senast uppdaterad: