Gnosjö kommuns måltidsinspiratör Lyndon McLeod fick hedersomnämnande

För åttonde året i rad delades Klimatrådets klimatpris ut till en aktör i Jönköpings län som gjort en insats för att bidra till att minska klimatutsläppen och göra länet mer hållbart. Klimatpriset delades ut under Klimatkonferensen på kulturhuset Spira i Jönköping, en del av Klimatveckanlänk till annan webbplats som pågår den 4-11 september i hela Jönköpings län.
I år har över 30 initiativ och organisationer blivit nominerade för sina insatser i Jönköpings län. Klimatpriset och hedersomnämnande utses av Klimatrådet.

I samband med klimatprisutdelningen delades även fyra hedersomnämnanden ut och en av mottagarna var Gnosjö kommuns måltidsinspiratör Lyndon McLeod.

Motiveringen löd:

”Lyndon är passionerad och innovativ både i sin yrkesroll och i sin vision om att påverka för bättre miljö och mer hållbart samhälle. Lyndon bidrar med sin matlagning till en bättre värld och visar att det med hjälp av skolmaten går att ta köksvägen in i klimatfrågan.”

- Det är jättekul, att man blir bekräftad för det man gör på hemmaplan.
Det var roligt att man fick berätta vad man håller på med och att man får jobba med det man brinner för vilket är människor, mat och miljö, säger Lyndon.

Senast uppdaterad: