Missa inte klimatveckan i september

Den 20-28 september går Klimatveckan av stapeln för fjärde året i rad. Detta är en av länets största mötesplatser för energi-, klimat- och hållbarhetsfrågor. I år bjuds det på ett fullspäckat program, missa inte detta!

Klimatveckan präglas av gränsöverskridande aktiviteter som ger kunskap och ökad medvetenhet runt klimatfrågor på bred front på nationell nivå. Goda exempel från hela landet lyfts fram.

Vi behöver öka kunskapen och samverka för att nå målet med plusenergilän, så ta tillfället att göra detta under klimatveckan!

Utdrag ur programmet

Solkraft är hett

Intresset för solenergi har ökat explosionsartat de senaste åren. Under klimatveckan kan du hitta flera soliga aktiviteter. Bland annat om solkraftsutbyggnad i Afrika och hur man ska täcka alla svenska tak med solceller. Dessutom blir det solsafari i hela Jönköpings län!

Smarta inköp och hållbar livsstil

Hur ska man tänka som organisation vid stora upphandlingar? Få konkreta tips hur man kan göra i praktiken. Dessutom om hållbart resande i Sävsjö, klimatdag i Jönköping, återvinningsdag i Vaggeryd och mycket, mycket mer.

Läs mer om klimatveckan på Klimatrådets webb: http://klimatveckan.klimatradet.se/program/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Klimatkonferensen och kvällen – gratis & öppen för alla!

Veckan avslutas med en innehållsrik eftermiddag och kväll på Spira i Jönköping. Klimatkonferensen 2017 tar sin utgångspunkt i en berättelse om framtid, innovation och utveckling utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Som avslut på Klimatkonferensen bjuder vi in till en underhållande och inspirerande kväll där vi får lyssna till vår folkkära Mark Levengood, som ska tala om hur vi människor hanterar förändring. Dessutom delas det prestigefyllda Klimatpriset ut! Vem vinner i år?

Läs mer om klimatkonferensen på klimatrådets webb: http://klimatveckan.klimatradet.se/klimatkonferensen/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad: 2017-07-31