Europaveckan 8-14 maj

8-14 maj 2017 arrangeras Europaveckan i hela Jönköpings län för att uppmärksamma EU och internationella frågor. Europaveckan ska inspirera, ge kunskap och öka Europamedvetenheten i vårt län. Europaveckan är ett samarbete mellan Region Jönköpings län, Europa Direkt i Jönköpings län och kommunernas internationella/EU-samordnare.

I Gnosjö kommun uppmärksammas detta på följande vis: 

Kulltorpskolan undersöker Europa

Kulltorpskolans klass 5-6 arbetar med tema Europa utifrån UR:s serie ”Geografens Testamente-Europa”. Några av aktiviteterna är att följa seriens skattjakt genom Europa. Eleverna har också ansvar för varsitt land som de skriver arbeten om och redovisar i olika former t.ex. tipspromenader, muntlig redovisning etc. Europaaktiviteterna pågår under hela terminen och eleverna har bla. provat mat från olika länder, lyssnat på musik och tittat på arkitektur och konst från Europa.

Föreläsning: Konstnärliga uttryck som förändrar.

11 maj kl 18.00 Månsidan, Gnosjö bibliotek.

Levnadsvillkoren för människor i Östeuropa är under förändring sedan FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättningar har ratificerats. ShareMusic & Performing Arts har varit med och bidragit till en positiv utveckling i dessa länder. Följ deras internationella rättighetsbaserade arbete inom kulturområdet. ShareMusic är en kulturorganisation i Gränna som arbetar utifrån visionen att alla människor ska ha möjlighet att uttrycka sig konstnärligt i en värld där olikheter ses som värdefulla. Föreläsningen är en del av Jönköpings regions Europavecka.

Senast uppdaterad: 2017-05-05