Mamma med liten pojke.

Trygga föräldrar, trygga barn

Hjälp ditt barn att bli tryggt och få en god självkänsla. Gå kursen ”Trygghetscirkeln”.

Kursen vänder sig till dig med barn mellan 0 och 6 år. Vi ses några gånger under våren och lär oss mer om att vara förälder till trygga barn.

Vi träffas första gången i 23 februari i öppenvårdens lokaler på Järnvägsgatan 14 i Gnosjö. Vi ses därefter en gång i veckan i åtta veckor. Varje träff håller på mellan klockan 17.00 till 18.30. Att vara förälder kan vara en av de svåraste uppgifter som finns, med kursen kommer du känna dig tryggare i din föräldraroll.

Om Trygghetscirkeln

Kursen riktar sig till föräldrar med barn mellan 0 till 6 år som har tankar och funderingar kring sitt föräldraskap. ”Trygghetscirkeln” hålls i grupp med 6 till 8 deltagare. Varje deltagare bestämmer själv hur mycket man vill dela med sig av sina erfarenheter. Vår erfarenhet är att det är svårt att ha barn med på träffarna, därför behöver du som deltar i förväg ordna med barnvakt.

Hör av dig senast 17 februari om du vill delta. Anmäl dig till någon av kursledarna. Kontaktuppgifterna ser du här nedan.

Våra kursledare

Monica Karlsson, kurator Familjecentralen: monica.karlsson@gnosjo.se, 0370-33 11 70

Jennie Ewaldén, familjebehandlare:
jennie.ewalden@gnosjo.se, 0370-33 12 89

Ing-Marie Eriksson, familjebehandlare: ing.marie.eriksson@gnosjo.se, 0370-33 12 60

Trygghetscirkeln, Circle of Security, är en videobaserad föräldrakurs. Den bygger på över 50 års forskning och handlar om vad Du som förälder kan göra för att bygga en god relation med Ditt barn och stärka dess trygghet och självkänsla.

Vi utforskar barnets behov och lär oss att vara en trygg hamn för barnet. Vi lär oss mer om att hantera barnets olika känslor. Du får tillfälle att reflektera över dina egna känslor och reaktioner när barnet är krävande på olika sätt, och vi pratar om hur vi kan göra när det blir ”fel”.

Senast uppdaterad: