Anna Claesson, Axel Elmblad, Nellie Karlsson och UF-företaget Noll deponi med Emil Falk, Lukas Rundén och Selma Hästmark

Årets Utmärkelse
- för berömvärd insats!

Nu är det klart vilka kommuninvånare vi vill hinna uppmärksamma innan årets slut. Några av dem tog emot utmärkelsen under söndagens julskyltning.

Juryns motiveringar

Nellie Karlsson

Nellie Karlsson tilldelas denna utmärkelse för att tillsammans med sin kollega Jonas Åkesson ha vunnit SM-guld i rally under hösten 2022. Med sin säkra blick för små detaljer på kartan lotsade hon sin förare till förstaplatsen i denna fartfyllda tävling.

Axel Elmblad

Axel Elmblad tilldelas denna utmärkelse för sin guldmedalj i orientering vid junior-VM i Portugal. Vid tävlingar 2022 vann Elmblad guld på sprintdistansen. Axel har även vunnit guld vid O-ringen i Uppsala 2022 i klassen H20 elit.

Anna Claesson

Med ett krig i Europa är Tjernobylbarnens Oas och den hjälp som dom skickar till Ukraina viktigare än någonsin. Anna Claesson och hennes medarbetare i Tjernobylbarnens Oas tilldelas därför denna utmärkelse för sitt humanitära arbete som bedrivs med stor energi och stort hjärta.

Emil Falk, Lukas Rundén och Selma Hästmark

UF-företaget Noll deponi tilldelas denna utmärkelse för sin innovativa lösning att separera glas från fönster- och dörrkarmar, vilket därmed ger kraftigt minskade deponirester. Detta innebär en ökad hållbarhet för vårt samhälle. För denna smarta idé i sann Gnosjöanda har trion vunnit guld i UF-företagande vid EM i Tallinn samt många andra utmärkelser.

Världsmästaren i thaiboxning hyllades

På Järnbärardagen den 18 juni i år delades "Årets Utmärkelse - för berömvärd insats", ut till Moa Carlsson, världsmästare i thaiboxning. Det gjordes i samband med att "Årets Ungdomsledare" och "Årets Arkitekturpris" också delades ut.

Juryns motivering

Gnosjö kommuns vision ”Gnosjö - möjligheternas anda” kan inte bli förverkligad på ett bättre sätt än så här. Med siktet inställt på målet och med stor uthållighet i din träning har du tagit den ädlaste av medaljer och visar att allt verkligen är möjligt. Med detta sätter du Gnosjö kommun på kartan.

Johan Malm och Anna Engström delade ut priset "Årets Utmärkelse" till världsmästaren i thaiboxning Moa Carlsson.

Johan Malm och Anna Engström delade ut priset "Årets Utmärkelse" till världsmästaren i thaiboxning Moa Carlsson på Järnbärardagen.