Johan Malm, kommunstyrelsens ordförande, Moa Carlsson, världsmästare i thaiboxning, och Anna Engström, kommundirektör.

Johan Malm och Anna Engström delade ut priset "Årets Utmärkelse" till världsmästaren i thaiboxning Moa Carlsson.

Moa, Karin, Jimmy och Everbrand, Årets pristagare 2022

På Järnbärardagen 18 juni delades 2022 års pris ut till ungdomsledarna Karin Bäckrud och Jimmy Emanuelsson. Thaiboxaren Moa Carlsson fick "Årets Utmärkelse" för hennes bedrift att bli världsmästare i U23, 54-kilosklassen, i thaiboxning. Det ärofyllda Arkitekturpriset gick till företaget Everbrand Sweden AB.

Det är inte var dag Gnosjö föräras en världsmästare. Detta var något som uppmärksammades på Järnbärardagen. Johan Malm, kommunfullmäktiges ordförande och Anna Engström, kommundirektör, delade ut priset till Moa Carlson, som fick ”Årets Utmärkelse” från Gnosjö Kommun.

Moa, från Marieholm, blev världsmästare thaiboxning i juni i Abu Dabi. Tidigare har hon tävlat för Anderstorp Kick- och Thaiboxningsklubb, sen några år tillbaka tävlar hon Halmstads Muay Thai.

"Årets Utmärkelse för berömvärd insats” Moa Carlsson

”Gnosjö kommuns vision ”Gnosjö – möjligheternas anda” kan inte bli förverkligad på ett bättre sätt än så här. Med siktet inställt på målet och med stor uthållighet i din träning har du tagit den ädlaste av medaljer och visar att allt verkligen är möjligt. Med detta sätter du Gnosjö kommun på kartan.”

Jan Sandberg, Kristine Hästmark, Jimmy Emanuelsson och Karin Bäckrud.

Jan Sandberg och Kristine Hästmark delade ut pris till ungdomsledarna Jimmy Emanuelsson och Karin Bäckrud.

I år har två ungdomsledare fått varsitt pris. Båda lika värda att uppmärksamma. Karin Bäckrud från Onsdraget plus och Jimmy Emanuelsson är båda mycket engagerade för våra unga i kommunen.

Här följer motiveringarna till varför de valdes ut:

”Årets Ungdomsledare” Karin Bäckrud

"Karin är sedan många år tillbaka en stöttepelare, som ledare för ungdomsgruppen Onsdraget plus. Karin är en eldsjäl, som har förmågan att se de unga, så att de känner sig sedda och är en ledare som uppskattas av såväl de unga, som övriga ledare. Karin har förmågan att ge andra ledare positiv feedback, så att dom blir uppmuntrade i sina uppdrag."

”Årets Ungdomsledare” Jimmy Emanuelsson

”Jimmy gör ett fantastiskt jobb, som ungdomsansvarig och tvekar aldrig att åta sig uppdrag och är alltid beredd att hjälpa till när det behövs. Jimmy är tränare för Gnosjö IF:s pojkar födda 2005, men har också tränat pojkar och flickor födda 2010. Jimmy är även styrelseledamot i Gnosjö IF."

Sist men inte minst vill vi uppmärksamma Everbrand Sweden AB, som med sin nya industrilokal fått kommunen att ge dem årets pris i Arkitektur.

”Årets Arkitekturpris” till Everbrand Sweden AB

"Gnosjö kommuns arkitekturpris 2022 tilldelas Everbrand Sweden AB (och Accent Arkitekter i Värnamo AB) för deras nybyggda industrilokal, som visar hur en industri kan byggas på ett modernt och stilrent sätt. Såväl exteriört, som interiört upplevs byggnaden, som välkomnande och har utformats med unika materialval. Genom god arkitektur, som bidrar till ett attraktivare samhälle, har Everbrand Sweden AB skapat mervärde för kommunen, och tilldelas för detta Gnosjö kommuns arkitekturpris 2022."

Everbrands representant, Christer Gustafsson, samhällsbyggnadsnämndens ordförande och Kristine Hästmark.

Everbrands representant tog emot Årets Arkitekturpris, från Christer Gustafsson, samhällsbyggnadsnämndens ordförande och Kristine Hästmark, kommunalråd.