När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst.

Mitt i allt det svåra hjälper vi varandra och bidrar till att Sverige tar sig igenom krisen.

Väldigt många människor tar ett stort eget ansvar i hanteringen av pandemin till exempel genom att hjälpa föräldrar, far- och morföräldrar eller grannar att handla mat. Det är privatpersoner, organisationer och företag som varje dag gör olika insatser för Sverige. De behöver bli sedda, stärkta och bekräftade.

Vet du någon i eller utanför kommunen som gör en insats, liten eller stor, och som du vill hylla?

Under den nationella Krisberedskapsveckan 11-17 maj kan du skicka en personlig hyllning till någon som du tycker bidrar till att Sverige tar sig igenom krisen. Du skickar hyllningen på instagram.com/dinsakerhet eller till sverigehyllar@msb.se.

Klockan 15.00 varje dag under hela veckan kommer omtyckta artister hylla fina initiativ genom liveframträdanden. För att se artisterna uppträda och se vad andra vill hylla, går du in på instagramkontot @dinsakerhet Länk till annan webbplats.. Instagram behöver laddas ner som app i telefonen.

Krisberedskapsveckan är en årlig kampanj som i år genomförs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Veckan finns till för att visa att en av våra viktigaste tillgångar när något hotar oss, är vår vilja att hjälpa varandra.

Senast uppdaterad: