Gnosjö i topp i Jönköpings län när det gäller företagsklimatet!

Idag presenterades Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i landets kommuner. Gnosjö kommun hamnade på första plats i länet och på totalt 24e plats i landet.

De områden där vi klättrat allra mest var:

  • tillgång till kompetens (klättrat 79 placeringar)
  • tele- och IT-nät (klättrat 67 placeringar)
  • medias attityder till företagande (Klättrat 29 placeringar)
  • allmänhetens attityder till företagande (klättrat 10 placeringar)
  • skolans attityder till företagande (klättrat 10 placeringar)

Andra områden där vi också klättrat rörde bland annat tillämpning av lagar och regler och tjänstemäns attityder till förtagande.

Vill du se fullständig resultatrapport för Gnosjö kommun eller jämföra med andra kommuner kan du klicka här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Markus Kauppinen, oppositionsråd, Kristine Hästmark, kommunstyrelsens ordförande och Katrin Svensson, näringslivsutvecklare firar placeringen i svenskt näringslivs ranking!

Om rankingen (från foretagsklimat.se)
Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. 2019 års ranking bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under perioden januari-april 2019 och ytterligare en tredjedel statistik från SCB och UC.

Senast uppdaterad: