Energieffektivisera ditt hus

Priset på energi är det högsta på länge. Men det finns mycket du kan göra själv för att påverka din egen elräkning, och du kan börja redan idag.

Husguiden vänder sig till dig som bor i villa, parhus, radhus eller äger en sommarstuga och vill minska energianvändningen i ditt hus.

Du hittar husguiden hos Energimyndigheten. Länk till annan webbplats.

Att energieffektivisera ditt hus minskar inte bara energianvändningen och gör dig mindre känslig för höga elpriser. Det kan även ge ett skönare inomhusklimat, bättre luftkvalitet, minskat buller utifrån och det bidrar till att du och ditt hus klarar eventuella strömavbrott bättre. Samtidigt gör du en insats för miljön och klimatet, eftersom all energiproduktion påverkar miljön.

Guiden presenterar vad du kan göra, i vilken ordning, samt var du kan få hjälp. Energimyndigheten har samlat de åtgärder som gör störst skillnad för större delen av de svenska husen idag. En del av åtgärderna kommer med en kostnad, men även de enklare åtgärderna som inte kostar något alls gör skillnad för plånbok, klimat och försörjningstrygghet.

Energi- och klimatrådgivare

I Gnosjö kommun ger vi konsumenterna möjlighet till en kostnadsfri och objektiv energi- och klimatrådgivning. Vi riktar oss till hushåll, små och medelstora företag och organisationer.

Vi hjälper dig med:

  • Tips om energibesparingar.
  • Råd vid byte av värmeanläggning.

Kontaktuppgifter

Energi- och klimatrådgivare
Jan-Ove Rickardsson
0370-33 10 93
samhallsbyggnadsnamnd@gnosjo.se

Senast uppdaterad: