Gnosjö kommun på tolfte plats i Svenskt Näringslivs ranking

Företagsklimat ranking

I 2017 års ranking av kommunernas företagsklimat så klättrar Gnosjö upp till en tolfte plats från att ha legat på plats 23 i fjol. Det är en klättring med 11 placeringar.

I enkätfrågorna tittar man på allt från tjänstemäns attityder till företagande, service till företag, tillgång till kompetens, tillämpning av lagar och regler och flera andra parametrar. Tillgång till kompetens är den del där vi klättrat allra mest, med 57 placeringar. Även på tele- och IT-nät klättrar vi 20 placeringar. På enkätfrågan om konkurrens från kommunens verksamheter mot de privata företagen, så är vi på andra plats i hela landet. Man upplever alltså inte att kommunens verksamheter tränger undan privat näringsverksamhet.

Vi ligger på topp tio i landet i följande delområden: kommunpolitikernas attityder till företagande (plats 6), tillämpning av lagar och regler (plats 6), tjänstemännens attityder till företagande (plats 5), sammanfattande omdöme av företagsklimatet i kommunen (plats 6), service till företagen (plats 10).

- Jag blir glatt överraskad över resultatet. Vi har jobbat strategiskt för ett gott företagsklimat under en längre tid och det visar sig i vår placering. Näringslivet och goda relationer med alla våra företag är jätteviktigt för Gnosjö kommun, säger Ingalill Ebbesson, Näringslivsutvecklare.

För mer detaljerad och information och statistik klicka här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: Emilia VanDerMeulen

Senast uppdaterad: 2017-09-26